"> ');

Intake

Als u voor de eerste keer komt, houd ik een uitgebreide intake. We bespreken uw hoofdklacht en ik stel uitgebreid vragen over uw algehele gezondheid en leefstijl. Het is ook belangrijk om te weten welke medicijnen u gebruikt. Daarna bekijk ik uw tong en voel ik uw pols aan beide zijden. Na de intake volgt een eerste, korte behandeling met naaldjes. De eerste afspraak duurt altijd wat langer dan een gewone behandeling, ongeveer anderhalf uur.

Behandeling

Elke behandeling start met een kort gesprek over hoe het gaat. Ik bekijk de tong en voel de pols. Op basis van wat ik hoor, zie en voel besluit ik welke acupunctuurpunten ik zal prikken. Deze punten kunnen zich op het gehele lichaam bevinden. Soms is het nodig wat kleding uit te doen. Ik dek het lichaam af, zodat de cliënt het niet koud krijgt. Een behandeling duurt drie kwartier tot maximaal een uur.  

 

Hoe voelt het?

Acupunctuurnaalden zijn dunner dan een injectienaald, waardoor je amper pijn voelt. Het is eerder een sensatie, een stroomstootje. De naalden blijven 20-45 minuten zitten. Dit verschilt per persoon en per behandeling. Soms combineer ik acupunctuur met cuppingguasha of ooracupunctuur. Dit is echter niet voor iedereen geschikt en er moet voldoende tijd zijn. Ik geef dat aan tijdens de behandeling. 

Tips voor na de behandeling:

- Drink wat meer water            

- Neem voldoende rust              

- Vermijd kou en tocht