"> ');

Aan te bevelen bij onder andere:

Slapeloosheid en vermoeidheid - Gewrichtsaandoeningen - Migraine - Bronchitis - Stressklachten - Allergieën - Reumatische klachten - Pijnklachten - Overgangsklachten - Stoppen met roken - Hulp bij gewichtsverlies

  

Wat is ooracupunctuur? 

Bij ooracupunctuur of auriculotherapie worden naaldjes in en op de oorschelp geplaatst. In deze therapie wordt het oor beschouwd als een projectie van het hele lichaam. Dat betekent dat bepaalde punten en zones in het uitwendige oor corresponderen met de verschillende lichaamsorganen.  

 

Hoe werkt het? 

Bij ooracupunctuur gebruik ik een puntzoeker om de locatie in het oor te vinden die overeenkomt met de klacht.  Deze plek is vaak wat gevoelig. Hier plaats ik kleine acupunctuurnaalden, die 20 minuten blijven zitten. Tijdens de behandeling kan de cliënt zitten of liggen. 

 

Na de behandeling

Na de behandeling plak ik een of meer pleisters met een klein naaldje of magneetbolletje in het oor. Ik vraag je een paar keer per dag op de pleister te drukken, zodat het punt stimulatie krijgt. Laat de pleister zitten tot hij er vanzelf af valt. Dit kan uren, dagen of weken duren.