"> ');

Wat is guasha?

Guasha is een behandeling die het ontgiftingsmechanisme in het lichaam stimuleert. Als het lichaam niet in staat is afvalstoffen op een goede manier af te voeren, hopen ze op in het bindweefsel. Pijnlijke spieren, pezen en gewrichten kunnen het gevolg zijn van opgehoopte afvalstoffen. Guasha wordt soms als onderdeel van een acupunctuurbehandeling ingezet. Een aparte behandeling van 30 minuten is ook mogelijk. 

 

Hoe werkt het? 

Guasha is een schraaptechniek-massage die zorgt voor het opheffen van blokkades en een betere doorstroom van bloed en energie. Voordat ik begin, breng ik een dun laagje olie op de huid aan. Daarna schraap ik de huid met een speciale steen. Kleurt de huid erg rood of ontstaan er bloedpuntjes, dan zit daar veel stagnatie. Ik ga het hele pijngebied af. Na de behandeling kunnen bloed en energie weer stromen en klachten zullen verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. 

 

Na de behandeling

Na de behandeling is de huid rood. Bij erge stagnatie ontstaan er bloedpuntjes onder de huid. Dat is niet erg. De huid herstelt zich binnen 1-5 dagen. Duurt het langer voordat de plekken verdwijnen, dan geeft dat aan dat de energie van de patiënt niet optimaal is. Geef dit door bij de volgende behandeling. Na een behandeling met guasha mag je de eerste vier uur niet douchen. Vermijd ook kou en tocht en kleedt u warm aan.