"> ');

Waarom cuppen?

Cuppen is effectief bij rug-,  schouder- en nekklachten, long-problemen en verkoudheid.  Ook sporters kunnen hun gevoelige hamstrings laten cuppen na een wedstrijd. Het verlicht (spier)pijn en zorgt voor ontspanning. Cupping kan het effect van een acupunctuurbehandeling versterken. Het wordt dan ook vaak als onderdeel van een acupunctuurbehandeling ingezet. Maar u kunt ook kiezen voor cuppen als aparte behandeling  van 30 minuten. 

 

Hoe werkt het? 

Voor het cuppen gebruik ik verhitte glazen bollen of plastic cups met een pompje om de huid vacuüm te zuigen. Het vacuümtrekken maakt het vastzittende bindweefsel los. De cups zorgen ervoor dat er bloed en energie naar het gebied onder de cups toe gaat. Gevolg: de pijn vermindert en blokkades verdwijnen. De cups blijven 10 minuten op de huid zitten. Bij spierklachten kan ik ook masseren met de cups. Daarvoor gebruik ik wat olie om de cups soepel over de huid te laten glijden. 

 

Na de behandeling

Na de behandeling zijn de afdrukken van de cups goed te zien. Ze kunnen zelfs paarsblauw kleuren. Dit is niet erg. De plekken verdwijnen na 3 tot 7 dagen. Duurt het langer voordat de plekken verdwijnen, dan geeft dat aan dat uw energieniveau niet optimaal is. Geef dit door bij een volgende behandeling. Na cupping mag u de eerste vier uur niet douchen. Vermijd ook kou en tocht en kleedt u zich warm aan.