"> ');

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is een oude Chinese geneeswijze, die al eeuwenlang in  vele Aziatische landen wordt toegepast. Inmiddels is de therapie ook zeer geliefd in Westerse landen. De therapie bestaat uit het plaatsen van dunne, vrijwel pijnloze naaldjes.  Deze heffen de blokkades in de energiebanen (meridianen) op. Hierdoor treedt meestal een verbetering op.  Lees hier meer over de behandeling. 

 

Waarom acupunctuur?

Acupunctuur is effectief bij de behandeling van (pijn)klachten, ziekten en ongemakken. Volgens de Traditional Chinese Medicin (TCM) zijn lichaam en geest een. In gezondheid en in ziekte. Bij de behandeling kijkt ik niet alleen naar de klacht of het symptoom. Kennis over uw algehele conditie is belangrijk voor het stellen van een diagnose en de behandeling. De leefstijl, medicijngebruik, gezondheidsklachten nu en in het verleden, de emoties: deze spelen allemaal een rol bij het ontstaan van een klacht. 

 

Hoeveel behandelingen?

Bij acute klachten wil ik de eerste paar keer wekelijks behandelen. Na zes behandelingen voelt u  zich waarschijnlijk beter. Het kan zijn dat de klacht er nog is, maar dat de algehele conditie beter is. Daarom maken we samen de balans op. We bekijken wat de resultaten van de behandeling zijn. U beslist vervolgens of  u de behandelingen wilt voortzetten.  

 

Pijnklachten verhelpen met de Dr. Tan-methode

De laatste jaren is binnen de acupunctuur de Balancing Method van Dr. Tan erg populair. Vooral voor pijnklachten is deze methode zeer effectief. Ik behandel volgens deze methode nooit de pijnplek zelf. Dus wees niet bang dat ik naalden in een zere schouder of knie ga plaatsen. Na de eerste behandeling zul je al een behoorlijke pijnverlichting moeten voelen. 

 

Wilt u meer weten over hoe acupunctuur werkt? Lees deze artikelen of bekijk de video: